Műszaki információ:

A termofüggöny felszerelése történhet kampósoros tartószerkezet, illetve kemény PVC profil segítségével.

IPARI TERMOFÜGGÖNY KAMPÓSOROS TARTÓSZERKEZETE

A kampósoros tartószerkezet a rögzítés legpraktikusabb típusa, lehetővé teszi az átfedések egyéni igények szerinti kialakítását, utórendeléseket, a szalagok kicserélését vagy leakasztását. A kettős profil ezt nem teszi lehetővé. Vállalatunk rozsdamentes és horganyzott anyagból gyártott tartószerkezetet egyaránt szállít.

Az ipari termofüggöny kampósoros tartószerkezete két részből áll:

  • a – kampós végződésre hajlított – tartó acélszelvényből
  • lemezpárokból, amelyek közé a PVC szalagok vannak befogva

Fontos tudni, hogy a tartószerkezetet szilárd anyaghoz kell rögzíteni, mert a lágy anyagból (pl. gipszkarton) könnyen kiszakadhat.

A tartószerkezetet vízszintes helyzetben kell rögzíteni. A PVC szalagokat a kampósorra az acélszelvény végétől akasztjuk fel az alábbi a sorrendben: 1. szalag, 3. szalag, 5. szalag 30%-os átfedésnél és 200 mm szalagnál a tartólemezen 5 rögzítő nyílás van.

A PVC szalagok alját utánvágják a megfelelő hosszúságra.

PVC SZALAGOK ÁTFEDÉSE

A kampósoros tartószerkezet a vevő igényeinek megfelelő átfedést tesz lehetővé az ipari termofüggönyön. Az 1 kampós átfedést (cca 35%) ott ajánljuk, ahol a PVC szalagok inkább hőszigetelésre vagy huzat elleni védelemre szolgálnak. Nagyobb huzat esetében javaslatunk a 2 kampós átfedés (cca 65%)

IPARI TERMOFÜGGÖNY SEGÉDSZERKEZETE

Abban az esetben , ha valamilyen oknál fogva a tartószerkezetet nem lehet közvetlenül a nyílás fölé felerősíteni (szekcionált kapu vagy más akadály merül fel), segédszerkezetet kell alkalmazni, amely kikerüli az akadályokat. A segédszerkezetet a falhoz három módon lehet rögzíteni, leggyakrabban 60 x 40 x 3 mm-es acélszelvényből készül.

Ha a fal megfelelően erős és az ipari termofüggöny nem túl nehéz, akkor elég a segédszerkezetet két pontban rögzíteni.

Nehezebb ipari termofüggöny esetén ajánlott a segédszerkezetet ferdén további két pontban rögzíteni

Ha a falban nincs elég szilárd pont a segédszerkezet rögzítéséhez, az egész szerkezetet a talajról kell alátámasztani.

PVC PROFIL TARTÓSZERKEZET BEJÁRATI AJTÓRA, HŰTŐBÚTORRA

Kemény, fehér PVC profil, saját fejlesztéső és gyártású termék, amelyet kisebb személyforgalmú nyílásokra, hűtőberendezésekre szerelhető termofüggönyök felfüggesztéséhez gyártanak. A PVC profil nem teszi lehetővé az átfedések kialakítását, de biztosítja a kis nyílások esztétikus, hatékony és kényelmes szigetelését.

A PVC profil három részből áll:

  • I. “C” alakú sínprofil, amit ragasztással vagy csavarral rögzítenek a berendezésre vagy a nyílás fölé.
  • II. “A” és “B” profil ezek közé vannak a PVC szalagok befogva, és ezt helyezik be a “C” profilba
  • PVC profil felfüggesztést 2200 mm magasság alatt ajánljuk. Olcsó és esztétikus, de mivel nincs átfedés a szalagok között, így nem biztosít olyan jó szigetelést mint az átfedéses acél felfüggesztéses ipari termofüggöny.pvcprofil

PVC SZALAGOK SZIGETELŐ HATÁSA, FÓLIÁZOTT ÁRU SZÁLLÍTÁSA

A kampósoros tartószerkezet a vevő igényeinek megfelelő átfedést tesz lehetővé. Az 1 kampós átfedést (cca 35%) ott ajánljuk, ahol a könnyű áthaladás a fontos.

Huzat esetében vagy erősebb szigetelés igény esetén javaslunk legalább 3 vagy 4 mm vastag szalagot vagy a 2 kampós átfedést (cca 65%)

Targonca áthaladásra legalább 3 vagy 4 mm vastag szalagot kell használni. Targoncával a termofüggönyökön legfeljebb 5 km/óra sebességgel szabad áthaladni. A targonca tornya és a nyílás magassága között legalább 500 mm szabad térnek kell lennie.

Ha FÓLIÁZOTT terméket szállítanak át a termofüggönyön akkor javasoljuk BORDÁS szalag rendelését, mert az nem tapad a fóliához. Ha a normál nem bordás szalagot letépi a targonca, mert az áruhoz tapad az nem garanciális hiba.

Kültérre vastagabb szalagot ajánlunk (3 vagy 4 mm vastag) és elég a normál termoszalag. Fagyálló szalagot hűtőkamrákba ajánljuk. Fagyasztókba (-35C fok) alatt a SZUPER FAGYÁLLÓ szalagot érdemes használni.

A nyílásmérethez képest ráhagyással készítjük a termofüggönyt.

A termofüggöny a legjobb minőségű alapanyagokból készül, de ezekel törődni kell. Tárolás használaton kívül is csak függőlegesen lógatva lehetséges. Összetekerve tárolni nem szabad. Rendelés után mielőbb ki kell csomagolni és felszerelni. A szalagokat rendszeresen tisztítani kell. Erre nem oldószeres tisztítót lehet használni. (Pl.: mosogatószer).